Hvordan overføre penger til spillselskaper uten å få problemer med banken

hvordan overføre penger til spillselskaper

Omgå betalingsformidlingsforbudet til internasjonale spillselskap: Ved bruk av digitale banker, lommebøker, kryptoløsninger eller en kombinasjon av disse kan du enkelt sette inn og ta ut penger.

Om du vil hoppe over det juridiske og gå rett til løsningen, klikk her!

Denne artikkelen omhandler hvordan du som pengespiller, enten det er odds, poker eller andre spill, kan overføre penger til internasjonale spillselskaper uten å oppleve utfordringer, enten det er teknisk eller med banken din.

Vi understreker at tematikken her er et skiftende landskap, og vi tar derfor ikke noe ansvar for at innholdet i artikkelen til enhver tid er korrekt, ei heller noe ansvar for dine transaksjoner eller beløp. Alle overføringer utføres dessverre på eget ansvar. Sånn har det blitt! 

Samtidig imøteser vi gjerne tilbakemeldinger (bruk denne linken) på denne artikkelen, særlig i forhold til det praktiske rundt innskudd/uttak.

I Kapittel 2, paragraf 5 i Lov om pengespill som trådte i kraft 01.01.2023 heter det ganske enkelt:

«Det er forbudt å formidle betalingstransaksjoner ved innskudd til og utbetaling fra pengespill som ikke har nødvendig tillatelse etter denne loven.»

Mer om betalingsformidlingsforbudet

Allerede i 2010 ble det forbudt for bankene å formidle transaksjoner til og fra internasjonale spillselskaper. Du kan lese mer om historikken på vår faktaside om formidling av betalingstransaksjoner, men essensen i loven er at banker eller finansinstitusjoner ikke har lov til å formidle penger til eller fra internasjonale spillselskap.

Betalingsformidlingsforbudet gjør også bankene pliktige til å avvise betalingstransaksjoner gjort til og fra «andre foretak som formidler betalingstransaksjoner på vegne av pengespillselskaper som ikke har tillatelse i Norge», jf. pengespillforskriften § 96 annet ledd.

Ordlyden «på vegne av» innebærer et krav til særlig tilknytning mellom finansforetaket og pengespillselskapet, i så måte at finansinstitusjonen nærmest må anses å være en del av pengespillselskapets virksomhet. Forbudet rammer altså kun betalinger gjort til og fra finansforetak i andre land der foretaket har et særlig tilknytningsforhold til et pengespillselskap som tilbyr sine tjenester i strid med norsk lov.

Som bankkunde eller menneske gjør du ingenting ulovlig, men bankene kan true med å si opp kundeforhold om de oppdager slike transaksjoner. Dette skal de ikke ha noe rett til, med mindre man bruker banken som en ren “spillbank”, altså ikke som hovedbank med andre tjenester.

Og ja, det er trist at vi er nødt til å skrive denne artikkelen og ta slike forbehold hva gjelder lovlige inn- og utbetalinger til internasjonale spillselskap (som nordmenn kan spille lovlig hos) i Norge i 2024.

Hvordan omgå betalingsformidlingsforbudet

Slik vi forstår betalingsformidlingsforbudet er bankene altså pliktig til å stanse overføringer til og fra internasjonale spillselskaper, inkludert via mellomledd som samarbeider tett med spillselskapet.

Det gjelder ikke transaksjoner via krypto-løsninger ettersom du handler en annen valuta, hos et annet finansforetak, som du selv velger hva du skal gjøre med videre.

Norske banker har heller ikke plikt til å stanse transaksjoner til ikke-norske finansinstitusjoner, for eksempel digitale banker som Revolut, N26, Bunq, Jeton eller Wise; ei heller digitale lommebøker. Kontoer i mer tradisjonelle banker lokalisert utenfor Norge skal også fungere.

Tradisjonelt VISA-uttak fungerer fortsatt normalt de fleste steder

Her skal vi også nevne at en del av de større internasjonale spillselskapene tilbyr innskudd/uttak med ditt vanlige VISA-kort, men der transaksjonen går via en kryptolommebok der du som bruker selv gjør aktive valg for å veksle til og fra krypto. Disse transaksjonene skal ikke omfattes av betalingsformidlingsforbudet.

Skaff et virtuelt betalingskort og/eller en konto via en digital bank

Vi nevnte noen digitale banker over; Revolut, N26, Bunq, Jeton og Wise. Førstnevnte er nok mest vanlig hos norske brukere. Her kan du åpne en konto og gjerne også få et virtuelt eller fysisk betalingskort (VISA) som du kan benytte mot spillselskaper.

Pengespillerforeningen har testet flere av disse med godt resultat, men vi vet at enkelte leverandører er under press fra myndigheter og ber deg derfor melde fra til oss om noe ikke fungerer.

Slik gjør du:

  • Besøk den aktuelle nettsiden og/eller last ned appen, registrer deg og gjennomgå de nødvendige sikkerhetsklareringer (du må gjerne bevise at du er den du sier, samt vise gyldig ID).
  • Hos enkelte får du både et fysisk VISA-kort (debitkort, altså ikke noe kreditt) samt muligheten til å opprette virtuelle VISA-kort (også debitkort). Eventuelt kun et virtuelt kort. Sistnevnte kan naturligvis kun brukes ved netthandel og digitale overføringer, slik som for eksempel overførsler til spillselskaper.
  • Du setter inn penger på din konto med et vanlig debet- eller kredittkort, og disse pengene er deretter tilgjengelig med dine kort i den banken, fysisk(e) eller virtuelle.
  • Deretter setter du inn penger med ditt kort hos spillselskapet.

Uttak

Å få pengene ut igjen fra spillselskapet, gjerne ispedd gevinster, er selvsagt minst like viktig. Noen spillselskaper tilbyr rett og slett utbetaling til din “vanlige” norske bankkonto, men prosesserer da betalingen gjennom en digital bank på en måte som gjør at transaksjonen ikke skal rammes av betalingsformidlingsforbudet.

Man kan også ta penger ut til en digital bank som de nevnt overt, og deretter overføre pengene til sin norske bankkonto. Eventuelt rett og slett bruke dem via enten et virtuelt eller et fysisk VISA-kort.

Dette skal være uproblematisk, men igjen; meld fra oss til om noe ikke fungerer.